2022 Domaine Bouzereau Bourgogne Côte d’Or Blanc

kr.289,00

1 på lager

Varenummer (SKU): 03830222235 Kategorier: , ,
Loading...

Beskrivelse

Tilbud: 250,- pr. fl. v/6 stk

P Bouzereau Bourgogne Cote D`or

Druer: 100% Chardonnay

Lagring: 12 mdr. på brugte træfade (228 og 300l.)

Alkohol: 13,00

Om produktet
Bourgogne Côte d’Or Blanc fra Domaine Philippe Bouzereau produceres med Chardonnay-druer fra parcellerne Les Pellans, Les Millerands og Les Murgers de Limozin (i alt 1,87 ha.), med vinstokke, som er plantet i 1950 og 2001. Parcellerne ligger i den nedre del af Meursault kommune, hvor jordbunden er meget dyb og består mest af ler, kalk og sand. Siden 2015 har de været i overgang til økologisk dyrkning.

Mosten er gæret på egetræsfade med løbende ”batonnage” (omrøring), og vinen bliver derefter modnet på sit ”lie” (bundfald) i 12 måneder på brugte fade af 228 og 300 l. Inden aftapningen bliver vinen let klaret, men ikke filtreret for at bevare den optimale frugt og finesse.

Vinen har et flot, lysgylden farve, og duften er meget aromatisk og generøs med lækre, frugtrige nuancer af hvide ferskner, abrikos og vilde blomster. I smagen har vinen en god fedme og mineralitet, men det er friskheden og præcisionen, som vinder til sidst. En meget appetitgivende og liflig hvidvin, som ikke fornægter sin oprindelse i Meursault, med en underliggende cremet stil. Vinen egner sig fint til fx forretter med skaldyr, grøntsager og salater samt klassiske fiske- og skaldyrsretter. Brug den også til fjerkræ eller kalv i lyse saucer og til klassiske rødkitoste.

Yderligere information

Vægt 1,5 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “2022 Domaine Bouzereau Bourgogne Côte d’Or Blanc”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Betaling

Kredit Kort: Visa, VISA-Dankort, MasterCard, Maestro, Dankort, Visa Electron, JCB.

Retur politik

Du har 14 dages fortrydelsesret hos os. Så længe varen er i samme stand som ved modtagelse.

Relaterede Produkter