Beskrivelse
CHANTOVENT CHEMIN DES LIONS CHARDONNAY PAYS D’OC
Intens duft med stor fylde og vanilje i munden. Vedvarende og harmonisk.
God til:
Fisk – fede, salater
FYLDIG OG FRUGTIG
Lys, gylden farve. En liflig duft præget af vanilje og ristet brød fra fadlagringen. Fyldig i munden med noter af kaprifolium, stenfrugt og hints af flødekaramel. En udsøgt fornøjelse.
Nyd f.eks. vinen til fisk, blandede eller eksotiske salater.
Serveringstemperatur: 10-12°C
Fremstilling
Chemin des Lions er lavet udelukkende på Chardonnay dyrket på vinmarker, hvor jordbunden består af kalksten og ler. Druerne høstes om natten. Ved ankomst til vineriet afstilkes druerne og køles ned til 5-6?C, hvorefter de presses let i en pneumatisk presse. Herefter omhældes mosten ligeledes ved 5-6?C og gærer ved kontrolleret temperatur på 17?C. 50% af vinen gærer på egetræsfade. Efter endt gæring lagrer vinen på egetræsfade.
Om producenten
I det 16. Århundrede hjalp en munk fra Caunes-Minervois-regionen, Jean d’Alibert, med at udvikle vinmarkerne i området. I dag kan hans indflydelse stadig ses flere steder, det mest åbenlyse er, at hans kloster i dag er en berømt restaurant med speciale i regionale retter. Jean d’Alibert-gruppen, som er opkaldt efter munken, har med skabelsen af Haut Minervois Winegrowers Union bragt 1200 vinavlere sammen. Celliers Jean d’Alibert blev grundlagt for at tappe vinen direkte i den region, den er produceret med Chantovent som ansvarlig for markedsføring og den handelsmæssige del af virksomheden. Chantovent blev grundlagt i 1953 og har siden 1993 været en del Jean d’Alibert-gruppen, som er specialiseret i vin fra Languedoc. De vinavlere, som Jean d’Alibert-gruppen samarbejder med, har et stort ønske om at beskytte og bevare miljøet, og de dyrker således jorden på bæredygtig vis og har gjort det i mange år. Hos Chantovent er der et system på plads, der sikrer fuld sporbarhed på vinene, fra drue til færdig vin, og gruppen er da også IFS-certificeret.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.