Barbuntin Rías Baixas Albariño

kr.130,00

16 på lager

Varenummer (SKU): 06329122135 Kategori:
Loading...

Beskrivelse

Gruppe: Hvidvin

Land: Spanien

Årgang: 2021

Størrelse: 75,00

Druer: 100% Albariño

Lagring: 3 mdr. sur lie på ståltanke.

Alkohol: 12,50

Om produktet
”Barbuntin” Rías Baixas er lavet på 100% Albariño-druer fra sub-distriktet O Rosal, på Quinta de Couselos egne vinmarker (8 ha) og et par andre vinmarker, man lejer og har ansvar for, både hvad dyrkning og høst angår. Parcellerne byder på en god eksponering og jordbundsdiversitet (aflejringsjord, skifer og granit).

Klaserne er håndplukket i små kasser à 15 kg., som straks transporteres til kælderen, hvor de får et ophold i et kølerum (5ºC), før de sorteres og afstilkes. Derefter gennemgår de hele druer en skindmaceration i 2 timer efterfulgt af en skånsom presning. Mosten gennemgår en naturlig gæring på ståltanke samt en modning i 3 måneder ”on lees”, ligeledes på ståltanke. Vinen aftappes i februar, efter en naturlig bundfældning.

Vinen har en blank, lysgylden farve med et grønligt skær. Den er først en smule lukket i duften, men udvikler sig hurtigt med lidt iltning og afslører rene, tørre nuancer af appelsinblomster, lime, citron, grape, græs og friskplukkede krydderurter. Smagen er sprød, forfriskende og tør – igen med balsamiske toner af friske krydderurter (timian, mynte, merian) og en god mineralitet til sidst. En meget appetitgivende vin!

Server den til skaldyr (gerne østers), retter med dampet eller grillet fisk, men også til røget laks, pastaretter, fjerkræ og varme grønsagsretter.

Yderligere information

Vægt 1,5 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Barbuntin Rías Baixas Albariño”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Betaling

Kredit Kort: Visa, VISA-Dankort, MasterCard, Maestro, Dankort, Visa Electron, JCB.

Retur politik

Du har 14 dages fortrydelsesret hos os. Så længe varen er i samme stand som ved modtagelse.

Relaterede Produkter