1995 Angelo Gaja, Sperss

kr.3.200,00

1 på lager

Varenummer (SKU): SPERSS95 Kategorier: , , ,
Loading...

Beskrivelse

Med købet af vinmarken Sperss (12 ha., ca. 370 m.o.h.) i 1988 nær landsbyen Serralunga, gik en gammel drøm endelig i opfyldelse for GAJA. Familien havde tidligere måttet købe Barolo-druer fra andre producenter, men nu fik man endelig fuld kontrol over hele produktionen. Man skal huske, at GAJA familien i virkeligheden havde produceret Barolo indtil 1961, hvor man besluttede at koncentrere arbejdet på de familieejede vinmarker i Barbaresco. De druer, man dengang købte for at producere Barolo, kom netop fra Marenca e Rivettes marker, som man i 1988 fik mulighed for at købe. Det kunne ikke andet end at bringe lidt “nostalgi” frem, et ord som på den lokale dialekt hedder “Sperss”! Vinmarken med sine ca. 55 år gamle vinstokke ligger i subzonen (MeGA) Marenca-Rivette i DOCG Barolo.

Med gode vandreserver i undergrunden og en varm forår i 2017, var vinstokkene ca. 15 dage foran det normale. Midt i april, betød 3 dage hård frost at man tabte ca. 10% af produktionen, og fra juni oplevede man til gengæld den varmeste og tørreste (80 dage uden regn) sommer i de seneste 10 år i Piemonte. Det betød et fald i produktion (hos Gaja –20%), men til gengæld meget sunde og koncentrerede druer. Gæringen foregår med med vildgær i ståltankene, efterfulgt af en malolaktisk gæring. Derefter bliver vinen modnet i to faser: Først 12 mdr. i egetræsfade (225 l. – 30% nye og resten 1 – 2 år gamle), derefter yderligere 12 mdr. i store egetræsfade.

Sperss viser den enestående kombination, der opstår mellem markens unikke, dybe og kompakte, lerholdige jordbund og de perfekte vejrforhold, man oplevede i denne årgang. Vinen er aromatisk, klingende og sprød i duften, med komplekse, sarte nuancer af krydderurter (timian, rosmarin), men også krydrede toner af citrusfrugter, nelliker, sort peber og mørke bær. Smagen er domineret af røde toner, hvor frugter som blommer, mørke kirsebær og vilde brombær præger smagsoplevelsen. En meget dyb, tanninrig (2017!) og kompleks vin.

Yderligere information

Vægt 1,5 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “1995 Angelo Gaja, Sperss”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Betaling

Kredit Kort: Visa, VISA-Dankort, MasterCard, Maestro, Dankort, Visa Electron, JCB.

Retur politik

Du har 14 dages fortrydelsesret hos os. Så længe varen er i samme stand som ved modtagelse.

Relaterede Produkter