Beskrivelse
BRUMONT TOUR BOUSCASSÉ
Tour Bouscassé er en vin af det 3. årtusinde. Tro mod sin kreative og fornyende vision producerede Alain Brumont sin første Tour Bouscassé i 2007 og har her fremtryllet en vin med en ny og overraskende stil.
God til:
Asiatiske retter, and, oksekød
FRUGTIG, INDBYDENDE OG MED BLØDE TANNINER
Vinens rubinrøde farve syner flot og indbydende i glasset. Duften af brombær og blåbær strømmer op af glasset og giver dybde til smagen, som understøttes af bløde og veludviklede tanniner. Eftersmagen er behagelig og vedholdende.
Tour Bouscassé er den perfekte ledsager til krydrede retter, andebryst og rødt kød.
Serveringstemperatur: 16-18°C
Fremstilling
Tour Bouscassé er lavet på Tannat, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc. Druerne kommer fra vinstokke, der er 15-20 år gamle og vokser i jord bestående af ler og kalksten samt småsten indeholdende jern og mangan. Der bruges kun naturgødning. Efter presning udblødes druerne i tre til seks uger. Herefter gæres vinen ved 28ºC, og efter endt gæring lagrer vinen på træfade.
Om producenten
Alain Brumont går højt op i at leve og dyrke sine druer i pagt med naturen, respektere og lytte til det omkringliggende miljø. Derfor bruger han ikke pesticider og med vinmarker beliggende 100 km fra nærmest mulige forureningskilde begrænses forureningen af både vand og marker. Alain Brumont er i stand til at bruge sine egne metoder til at give vinen det udtryk, han ønsker. Han observerer miljøet, eksperimenterer på alle mulige måder, fordi han har et ønske om at trække substansen ud af vinmarkerne og fylde det på flasker. Således får den, der drikker hans vin, et indtryk af de omgivelser, druerne er dyrket i. Udvælgelsen af druerne starter allerede i vinmarkerne inden høsten. Drueklaserne tyndes, så kun de klaser, der er på samme modningsstadie, bliver siddende tilbage. Ligeledes fjernes mange af bladene for at give druerne så meget sol som muligt.
Alain Brumonts høje krav til kvalitet fortsætter i vineriet, hvor hygiejnen er i top. Her sorteres druerne inden presning. Under udblødningen pumpes vinen ikke over druekvaset, men kvaset skubbes ned i vinen som ved fodtrædning.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.