Beskrivelse
A MI MANERA AMPHORA RED
God til:
Ost – kraftig, charcuteri, oksekød, svinekød
ROBUST, BEHAGELIG OG BLØD
Smuk, rubinrød farve med violette strejf. I duften er der hints af oxidering, som stammer fra lagringen i amforaerne, noter af små, røde, vilde bær og kirsebær, friskslået græs og en mineralsk undertone. Smagen er robust og blød med en behagelig tekstur, som efterlader en rundhed i ganen.
Server f.eks. vinen til hårde oste, salami eller andet røget kød.
Serveringstemperatur: 15-16°C
Fremstilling
Rosso Veneto in Anphora er lavet på 40% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon, 10% Franconia og 10% Refosco dal Peduncolo Rosso, alle fra Lison of Portogruaro i Veneto, hvor jordbunden er kalkholdig. Udblødning og gæring tager mindst 20 dage, og vinen pumpes over mosten to gange om dagen i løbet af denne periode. Efter endt gæring, hældes vinen over på håndlavede amforaer af terrakotta, som er et porøst materiale med høj varmeisoleringsevne. I modsætning til træfade afgiver terrakotta-amforaer ingen smag til vinen, men der sker alligevel en påvirkning fra miljøet uden for amforaerne, og det fremmer og øger vinens modningsproces. Det er en procedure som følger de originale metoder. Vinen lagrer et år på de håndlavede terrakotta-amforaer.
Om producenten
Hos A mi Manera er fjerde generation ved roret. Fælles for alle generationer er en kærlighed til landet, at de sætter pris på den værdighed, der kommer af at udføre et hæderligt arbejde, og at de har stort fokus på teknologien inden for vinproduktion. Lison er et vinområde, hvor der er blevet produceret vin i et årtusinde. Det kræver grundigt kendskab til området for at kunne dyrke vindruer til vinproduktion, og familien Bigai spiller en vigtig rolle i den kulturelle arv i området. I deres kælder står de moderne tanke af rustfrit stål side om side med betontanke, egetræsfade og de genopdagede amforaer.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.