Beskrivelse
Gruppe: Champagne
Land: Frankrig
Årgang: 2017
Størrelse: 75,00
Druer: 33% Chardonnay 33% Pinot Meunier 34% Pinot Noir
Lagring: 2. gæring: 3 år + 10 mdr på havbunden.
Alkohol: 12%
Om produktet
I 2012, som var en fremragende årgang for Champagne,
Man allierede sig med firmaet Amphoris, som råder over 1 ha. af Atlanterhavets bund, ud for øen Ouessant, vest for Bretagnes kyst. For årgangen 2017 valgte Leclerc-Briant at sammensatte 1/3 Chardonnay-druer fra Bisseuil, 1/3 Pinot Noir fra Avenay-Val-d’Or og 1/3 Pinot Meunier fra Vrigny – alle tre varianter dyrket på jordbunde med et højt indhold af kridt, tilsvarende havbunden ved Ouessant-øen (Ushant på engelsk). Vinen blev aftappet i juli 2018 og degorgeret primo august 2021. I slutningen af august samme år blev flaskerne sænket ned på havbunden på 60 meters dybde, hvor trykket er det samme som i en flaske champagne (6 bar). Abyss blev hævet op på land primo juli 2022, efter at flaskerne i 10 mdr. havde været i kontakt med energien fra havbunden, vandbevægelserne i dybden, skaldyr, mikroorganismer mm.
Vinen har mange små, fine og vedvarende bobler, som umiddelbart giver varsel om en meget intens og sprød vin. I duften er Abyss utrolig koncentreret og kompleks, med masser af lækre detaljer. Samme stil fortsætter i smagen med masser af friskhed og cremede, frugtrige og en smule eksotiske nuancer, som giver denne usædvanlige champagne en fantastisk harmoni. Den slutter med fine toner af citrus, hvide ferskner og vilde roser samt en mineralitet og et let saltet touch, som er klassisk for Leclerc-Briant, og som kommer flot igennem her. En unik oplevelse! Perfekt til festlige lejligheder eller til mad, især sammen med skaldyr (fx kammuslinger eller østers) eller fisk (gerne grillet).
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.