2016 Alain Brumont, Ch. Montus Rouge Madiran

kr.350,00

1 på lager

Varenummer (SKU): 521561 Kategori:
Loading...

Beskrivelse

BRUMONT CHÂTEAU MONTUS ROUGE MADIRAN

En udsøgt vin fra et udsøgt område. Masser af fylde, bløde tanniner og en elegant, vedvarende eftersmag. Perfekt til de lidt tungere retter.

God til:
Oksekød, lam, and, vildt, asiatiske retter

BLØD MED VELUDVIKLEDE TANNINER
Montus Rouge har en dyb mørkerød farve. I duften fornemmes noter af røde frugter. De bløde tanniner og den saftige fylde kulminerer i en elegant, vedvarende eftersmag.

Nyd Montus Rouge til en oksesteg, lammesteg, andebryst, vildt eller til krydret asiatisk mad.

Serveringstemperatur: 16-18°C

Fremstilling
Château Montus har den fordel at have et udsøgt terroir, som er unikt i det sydvestlige Frankrig. Det består af stejle skråninger med store sten oven på et lag af fint ler fra Pyrenæerne. Druerne, Tannat og Cabernet Sauvignon, kommer fra 30 år gamle vinstokke. Stokkene vokser på de veldrænede og stejle sydvestvendte skråninger. Varmen giver fuldmodne druer. Undergrunden består af brunt og orangefarvet ler. Udbyttet fra vinstokkene er ret lavt med fem til seks vindrueklaser pr. vinstok. Efter presning udblødes druerne i tre til seks uger. Gæringen sker ved 28ºC, og kvaset skubbes ned i mosten. Den malolaktiske gæring sker i træfade. Efter endt gæring lagrer vinen med bundfaldet i 12-14 måneder i 60-80% nye træfade.

Om producenten
Alain Brumont går højt op i at leve og dyrke sine druer i pagt med naturen, respektere og lytte til det omkringliggende miljø. Derfor bruger han ikke pesticider og med vinmarker beliggende 100 km fra nærmest mulige forureningskilde begrænses forureningen af både vand og marker. Alain Brumont er i stand til at bruge sine egne metoder til at give vinen det udtryk, han ønsker. Han observerer miljøet, eksperimenterer på alle mulige måder, fordi han har et ønske om at trække substansen ud af vinmarkerne og fylde det på flasker. Således får den, der drikker hans vin, et indtryk af de omgivelser, druerne er dyrket i. Udvælgelsen af druerne starter allerede i vinmarkerne inden høsten. Drueklaserne tyndes, så kun de klaser, der er på samme modningsstadie, bliver siddende tilbage. Ligeledes fjernes mange af bladene for at give druerne så meget sol som muligt.

Alain Brumonts høje krav til kvalitet fortsætter i vineriet, hvor hygiejnen er i top. Her sorteres druerne inden presning. Under udblødningen pumpes vinen ikke over druekvaset, men kvaset skubbes ned i vinen som ved fodtrædning.

Yderligere information

Vægt 1,5 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “2016 Alain Brumont, Ch. Montus Rouge Madiran”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Betaling

Kredit Kort: Visa, VISA-Dankort, MasterCard, Maestro, Dankort, Visa Electron, JCB.

Retur politik

Du har 14 dages fortrydelsesret hos os. Så længe varen er i samme stand som ved modtagelse.

Relaterede Produkter