15 Dom. de Montmain Coteaux Bourguignons

kr.275,00

4 på lager

Varenummer (SKU): DM0072015 Kategori:
Loading...

Beskrivelse

2015, 12,5 %, Domaine de Montmain

Øst for byerne Vosne-Romanée og Nuits-Sint-Georges mellem Dijon og Beaune ligger den 30 hektar store vingård Domaine de Montmain. Vingården ligger på toppen af bakken i byen Villars Fontaine og har siden 1984 fungeret som en klassisk wine grower-producent. Domænet producerer både AOC Hautes Côtes de Nuits i røde og hvide udgaver samt Bourgogne Aligoté og Gamay-baseret Coteaux Bourguignons-vine.

Som noget helt særligt specialiserer de sig i, at domæne-modne vinene på flaske inden frigivelse, hvilket betyder, at producenten tilbyder modne og drikkeklar Bourgogne-vine – vi taler om både fem, ti og 20 års flaskemodning på Château de Villars Fontaine. Ganske unikt i en tid, hvor det ikke er til at opdrive gammelt Bourgogne-vin.

Denne Coteaux Bourguignons-rødvin er kreeret i Bourgogne på Gamay-druen, og er lavet på druer fra meget gamle vinstokke. Det er en intens og frugtig vin, som virkelig viser hvad den dybt undervurderede Gamay-drue formår i de rigtige hænder.

Hvis du leder efter en vin med noter af kandiseret frugt, dadler, syltetøj og kirsebær, så er du kommet til den rette. Denne vin er som skabt til grillet barbecue eller blot som en afkølet aperitif.

De forskellige vine i serien kommer i alt fra syv forskellige terroirs herunder tre områder plantet med røde druer og fire plantet med hvide druer. De forskellige årgange kan I nogen tilfælde have modtaget forskelligartet behandling under produktionen. Hvis flasken er mærket som ”Grande Tradition”, referer det til en ekstraordinær behandling hvor brugen af nye egetræstønder er i højsædet. Dette fører til en federe og mere rigt smagende vin.

Hvorfor står der på nogen flasker Domaine de Montmain og andre Château de Villars Fontaine? Domænet foretog navneændring for nogle år siden, hvilket vil sige, at de ældre årgange fra huset er flasket under det gamle navn ”Château de Villars Fontaine”, og de yngre årgange er tappet under det nye navn ”Domaine de Montmain”. Med tiden vil navnet Château de Villars Fontaine dermed udfases helt – ganske enkelt.

Yderligere information

Vægt 1,5 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “15 Dom. de Montmain Coteaux Bourguignons”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Betaling

Kredit Kort: Visa, VISA-Dankort, MasterCard, Maestro, Dankort, Visa Electron, JCB.

Retur politik

Du har 14 dages fortrydelsesret hos os. Så længe varen er i samme stand som ved modtagelse.

Relaterede Produkter