Jean-Baptiste Jessiaume Santenay Clos Rousseau

kr.549,00

18 på lager

Varenummer (SKU): 3714611935 Kategorier: ,
Loading...

Beskrivelse

Om produktet
Jean-Baptiste Jessiaume henter Pinot Noir-druerne til denne vin fra en lille parcel på 0,70 ha. i 1. Cru-vinmarken ”Clos Rousseau”, som ligger på den øverste del af skråningen nær landsbyen St. Jean, i den vestligste del af Santenay-distriktet. Vinmarken vender mod syd og sydøst, og jordbunden er domineret af grå kalksten og ler.

Høsten foregår manuelt, og klaserne bliver yderligere sorteret ved ankomsten til kælderen. Efter en 50% afstilkning og en 50% skånsom masning gennemgår druerne en kølig spontan gæring med druernes eget gær. Den varer i ca. 30 dage og efterfølges af en malolaktisk gæring. Vinen modnes derefter i 12 måneder på klassiske Bourgogne-fade à 228 l. (10% nye) og efter en naturlig bundfældning i 3 måneder på ståltanke.

Santenay 1. Cru Clos Rousseau har en meget flot, intens rubinrød farve. Duften er fyldig og kompleks, med nuancer af violer, små skovbær (vilde kirsebær, tyttebær og blåbær) og delikate krydderier. Som de fleste Santenay-rødvine fra Jessiaume, har Clos Rousseau i smagen en lækker harmoni mellem styrke og kødfuldhed og den mere delikate og stilfulde karakter. Her finder man både sprøde og velouragtige toner, og i eftersmagen toner af sort peber og en koncentration, som minder meget om vine fra Côte-de-Nuits. En meget tiltalende Santenay!

Server den til fjerkræ, lam eller til kalv, men også til hvid- eller rødskimmeloste.

Yderligere information

Vægt 1,5 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Jean-Baptiste Jessiaume Santenay Clos Rousseau”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Betaling

Kredit Kort: Visa, VISA-Dankort, MasterCard, Maestro, Dankort, Visa Electron, JCB.

Retur politik

Du har 14 dages fortrydelsesret hos os. Så længe varen er i samme stand som ved modtagelse.