Beskrivelse
CHÂTEAU LA CROIX DE ST-GEORGES
En herlig klassisk og altid stilsikker Saint Emilion. Blød og velbalanceret.
God til:
Oksekød, lam, kylling og kalkun, ost – kraftig, ost – mild
FYLDIG, RUND OG FRUGTIG
Château la Croix de Saint-Georges fremstår med en smuk, rubinrød farve. Duften er domineret af sødmen fra Merlot druen og en anelse fadlagring. Smagen er blød med toner af kirsebær og solbær. Eftersmagen er vedvarende og fløjlsblød.
En dejlig ledsager til kødretter og ost.
Serveringstemperatur: 16-18°C
Fremstilling
Druerne høstes fuldmodne i slutningen af september og i begyndelsen af oktober. Høsten foregår både manuelt og med maskine. Vinificationen er traditionel. Vinen lagres i 18 måneder på 225 liters egetræsfade og på tanke, inden den tappes på flaske.
Om producenten
Château La Croix St. Georges ligger på en sydvendt skråning i området Saint-Georges Saint-Emilion, blot adskilt af vandløbet, La Barbanne, på grænsen til Montagne Saint-Emilion 9 km øst for den gamle handelsby Libourne.
Markerne dækker et areal på 6,5 ha, hvor jorden er sammensat af ler og kalk. Jorderne er beplantet med distriktets klassiske druesorter: 51% Merlot, 28% Cabernet Franc og 21% Cabernet Sauvignon. Dette giver vine med klassisk Saint-Emilion karakter; bløde og gode at drikke i en ung alder.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.