Beskrivelse
En bragende flot Hazelburn lagret udelukkende på sherryfade! Efter 15 år på de fineste oloroso sherry casks, er dette blevet en dragende, dyb og bare virkelig dejlig whisky fyldt med varme krydderier, julekage og tørret frugt. Den er tappet ved 54,2% i få eksemplarer.
Farve: Mørkt rav.
Duft: Skøn duft af røde bær, Bassett’s Wine Gums, tørret frugt, kanelstænger og julekage.
Smagsnoter: Toffee, mælkechokolade, cedertræ og muskatnød.
Serveringsforslag: Nyd den rent.
Springbank Distillery
Hos Springbank producerer man 3 distinkte typer whisky, som differentierer sig på en række parametre. Den klassiske Springbank har en let tørverøg. Røgniveauet angives (noget upræcist) med en måling af fenol i den færdigmaltede byg og ligger på cirka 10-15 ”parts per milion” (malten tørres 6 timer med tørverøg og 30 timer med varm luft). Springbank er desuden destilleret 2.5 gange. ”Longrow” – en kraftigt røget variant blev første gang lavet i 1973. Her er røgen oppe på 50-55 ppm, malten tørres 48 timer med tørverøg, og den er destilleret 2 gange. Den nyeste variant, Hazelburn, så dagens lys i 1997 da man for første gang forsøgte sig med helt urøget og tripeldestilleret whisky. Ud af de cirka 175.000 liter, det lille Campbeltown-destilleri producerer om året, er 80% Springbank, cirka 10% Longrow og 10% Hazelburn.
Uanset hvilken variant man har hang til, er Springbank værd at stifte bekendtskab med. Det er mange whiskynørders yndlingsdestilleri og det af gode grunde! Som det eneste destilleri i Skotland malter de selv al den byg de skal bruge. Der tilsættes aldrig farvestof, og whiskyen kølefiltreres ikke.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.