Beskrivelse
๐ ๐ก๐๐ซ ๐ฌ๐ฉ๐ฎ๐ซ๐ ๐ญ ๐ร๐๐๐!
๐๐ ๐๐ซ ๐ฏ๐ข ๐๐ง๐๐๐ฅ๐ข๐ ๐ค๐ฅ๐๐ซ ๐ฆ๐๐ ๐๐ง -๐๐๐๐๐๐๐๐
๐ ๐๐๐ญ๐๐ง๐๐ซ
– ๐๐ง๐ฌ๐๐๐ ๐. ๐๐. ๐ฌ๐๐ฉ๐ญ๐๐ฆ๐๐๐ซ
– ๐๐ง๐ฌ๐๐๐ ๐. ๐. ๐จ๐ค๐ญ๐จ๐๐๐ซ
– ๐๐ง๐ฌ๐๐๐ ๐. ๐. ๐ง๐จ๐ฏ๐๐ฆ๐๐๐ซ
Fra klokken 19.00 – 21.00 i smagekรฆlderen hos Vordingborg Vinhandel.
Aftenerne afholdes af Claus Henrik Nielsen
๐๐ซ๐ข๐ฌ ๐๐จ๐ซ ๐๐ฅ๐ฅ๐ ๐ ๐๐๐ญ๐๐ง๐๐ซ ๐ค๐ซ. ๐๐๐,๐๐
๐๐๐ญ๐๐ง ๐ โ ๐ฌ๐ฆ๐๐ ๐ฉ๐ฬ ๐ฏ๐ข๐ง:
Vi lรฆgger ud med lidt om vinens historie; men ellers er fokus pรฅ, hvordan man smager og bedรธmmer vin. Vi vil med udgangspunkt i 6 forskellige vine skyde os ind pรฅ en mรฅde at bedรธmme vinens farve, lugt og smag. Du bliver prรฆsenteret for 3 hvidvine og 3 rรธdvine, hvor vi gennemgรฅr smagens elementer. Til sidst smager vi sammen en โblindโ overraskelse, hvor vi kan anvende vores nye viden. Aftenen er selvfรธlgelig en smule teknisk, men formรฅlet er hele tiden at fรฅ anvendelige redskaber som forbruger, til at begรฅ sig i vinens vide verden.
Vi smager bl.a. en let aromatisk hvidvin, en mousserende vin, en hvidvin med fadlagring samt en let og frugtagtig rรธdvin fra Frankrig, en italiensk “bella donna” og kraftig vin fra et oversรธisk land:
๐๐๐ญ๐๐ง ๐ โ ๐ฏ๐ข๐ง๐๐ง๐ฌ ๐๐ซ๐ฎ๐๐ซ:
Vi gennemgรฅr 6 forskellige ikoniske druesorter – 3 rรธde rรธde og 3 hvide.
Druer, der hver isรฆr indgรฅr i kendte vine et eller flere steder fra rundt om i verden.
Vi gennemgรฅr druernes karakter, deres foretrukne klima, deres forskellige stilarter og lidt om hvor de findes. Vi snakker ogsรฅ lidt om druer generelt: hvad kendetegner druer til vin og hvad er det, der gรธr dem sรฆrlige.
Druesorterne vil vรฆre: Riesling, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir og Syrah/Shiraz.
๐๐๐ญ๐๐ง ๐ โ ๐ฏ๐ข๐ง๐๐ซ๐๐ฆ๐ฌ๐ญ๐ข๐ฅ๐ฅ๐ข๐ง๐ (๐ฏ๐ข๐ง๐ข๐๐ข๐ค๐๐ญ๐ข๐จ๐ง):
Vi kigger pรฅ fremstillingen af forskellige typer af vin: hvidvin, en mousseredende vin, rรธdvin og sรฅ kommer vi nok ogsรฅ et smut forbi naturvin. Igen smager vi 6 forskellige vine og fokus er pรฅ det, der sker fra druerne er hรธstet til vi drikker vinen.
Hvordan laver man hvide vine af rรธde druer? Hvor kommer garvesyren fra? Hvordan opstรฅr boblerne i mousserende vin? For bare at tage et par eksempler.
Vinene kan bl.a.vรฆre: en hvidvin med fad, en mousserende vin, hvid naturvin, en rรธd Bordeaux, en rรธd Bourgogne og en stor “italiener”.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.