Beskrivelse
Metode og produktion
Tamdhu 12 YO Speyside Single Malt er Tamdhus signatur malt og den første udgivelse i deres kollektion af langsomt modnet whiskyer. Den har udelukkende lagret på sherry egetræsfade, nogle af de fineste i whiskyindustrien, hvilket sikre at hver eneste dråbe er så storslåede som Tamdhus grundlæggere forstillede sig for over et århundrede siden. Endelig er 12 lange år forpligtet for at lade disse fine fade gøre deres arbejde, hvilket giver Tamdhu 12 YO Speyside Single Malt sin vidunderlige naturlige farve og prisbelønnet kvalitet.
Smagsnoter
Fyldig duft af kanel og kandiseret orangeskal, med friske indslag af mint, rosin og eg fra sherry-fadet. Fylder munden med cremet banan og marmelade, maltkarakter og klassisk smag af ”toasted” sherry.fad. Afslutningen er behagelig lang og afbalanceret med krydderier, tørret frugt og smørbagte småkager og rundet af med noter af det ”toastede” sherry-fad.
Historie
Tamdhu Distillery er et Single Malt Scotch Speyside whisky destilleri, der ligger i landsbyen Knockando i Banffshire, Skotland. Tamdhu kan oversættes fra gælisk til ”den lille mørke bakke”.
Destilleriet blev grundlagt i 1896 af en gruppe personer, der ønskede at engagere sig i produktionen af ??deres egen whisky. Den første malt whisky blev destilleret og fyldt på flaske i 1897. Destilleriet blev hurtig solgt til Highland Distillers. I modsætning til sine naboer havde Tamdhu destilleriet ingen tagformet pagode over sine maltovne. Dette var et af ??de sidste destillerier, der maltede alt dets byg på stedet i en saladin-kasse. I dag får Tamdhu malten færdig leveret fra et nærligennde lokalt malteri.
Det blev annonceret i april 2010, at Tamdhu Distillery, der tilhører Highland Distillers datterselskab af Edrington Group, blev lukket. Det blev derefter solgt til Ian MacLeod Distillers i juni 2011, der genoptog produktion af single malt i maj 2013, men malteriet genåbnedes ikke.
Tamdhu whiskyen består næsten fuldstændigt af en produktion af blandede whiskyer, såsom The Famous Grouse, J & B og Cutty Sark.
Den eg der anvendes til fadproduktion, vokser i det nordlige Spanien og USA. De mere end 70 år gamle ege fældes, skæres i stænger og tørres i minimum 2 år i solen under åben himmel. De nu færdige fade, fyldes med sherry. Efter endt lagring af sherry i Spanien, ”shippes” de nu tomme og mest eksklusive fade til Tamdhu, hvor de giver den unikke smag af de fineste sherry-fade.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.