Beskrivelse
Overraskende let i forhold til andre ”agricole”-rom. Ret blød og velopdragen, men derefter smagsfuld og robust som forventet. En fantastisk introduktion til verden af mere komplekse rom
Duft:
Klassisk agricole-duft – med vegetabilske noter, medicinske urter, orange blomster, lakrids og anis.
Smag:
Delikat, sød og meget vegetabilsk – noter af blade, rørsukker og havsalt. Dadler rosiner, bergamot, lakrids, peber og tanniner.
Eftersmag:
Tør – med noter af peber, samt vegetabilske og egeagtige smagsnuancer.
Generelt:
Den friskpressede sukkerrørjuice er fermenteres først i 48 timer, og destilleres dernæst på destilleriet Engenho do Norte. Til sidst modnes den på franske egetræsfade à 225 liter – en helt igennem ægte fransk rom-stil.
Da destilleriet ligger meget tæt på havet, får romen i løbet af de tre lagringsår, en saltholdighed, der adskiller sig fra andre rom. Den er uden tilsat sukker, karamel eller andre ingredienser.
Indholdet:
I duften er den meget klassisk agricole – med intense vegetabilske noter, medicinske urter, orange blomster, lakrids, anis og den typiske mørke smagsignatur, der kommer fra destillation af frisk juice frem for melasse
Smagen er delikat, sød, meget vegetabilsk, med den rige karakter af rørsukker matchet med bladnoter og endda en antydning af salt fra havet. Dadler, rosiner, bergamot, lakrids, men også en intenst pebret smag og et mærkbart strejf af tanniner. I eftersmagen bliver den tør i stigende grad, med noter af peber, samt vegetabilske og egeagtige smagsnuancer, som vokser sig mere og mere intens. I sidste ende forbliver salten på tungen, hvor den inviterer til endnu en slurk.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.