Beskrivelse
FYLDIG, KONCENTRERET OG BALANCERET
Klar farve i glasset. Intens og frugtig duft og forførende smag af pærer med god balance mellem frugtens friskhed og blødhed.
Nydes alene eller i en cocktail men den er også lækker at hælde over frugtsalaten eller sorbetisen.
Fremstilling
I det 17. århundrede var der en apotekermunk, som søgte efter en eliksir, der kunne give et langt liv. I sine mange forsøg fandt han på at brænde gæret kirsebær, og dermed opfandt han Kirsch, som siden er blevet videreudviklet af forskellige Master Distillers. Fremstillingen af Peureux’ eaux-de-vie starter i frugtplantagen med udvælgelse af de bedste frugter fra de bedste områder. Frugten hældes i store fade eller beholdere, hvor de begynder at gære. Det tager omkring 10 dage at forvandle massen til most, hvorefter den gærer i yderligere nogle uger. Masterdestillatørens evner er altafgørende, eftersom de forskellige gærtyper er komplekse og temperamentsfulde. Når gæringen er fuldendt, forsegles fadene og beholderne hermetisk, indtil destillationen sker. Destillationen sker på store kobberkedler, som er designet på stedet. Herefter lagrer eau-de-vie for at opnå den blødhed og rundhed, som kendetegner Peureux’ eaux-de-vie. Lagringstiden afhænger af frugten, destillatørens ekspertise og traditioner.
Om producenten
I 1864 grundlagde Auguste Peureux destilleriet i Fougerolles ved foden af Vogeserne. Destilleriet specialiserede sig i produktionen af eaux-de-vie på frugt, heriblandt den berømte Kirsch de Fougeolles, som hurtigt fik et godt omdømme. I 1927 overtog sønnerne André og Edgar firmaet og omdøbte det til ”Les Fils d’Auguste Peureux”. I 1948 var det tid til næste generation og Andrés søn Claude Peureux overtog firmaet. I en alder af 18 havde han mange nye ideer til firmaets videreudvikling. Han havde set, hvordan markedet udviklede sig og vidste, at de var nødt til at være et skridt foran forbrugerne. Med denne vision satte han sig for at indtage nye lande.
Det blev et nyt vendepunkt for firmaet, da Pierre Baud i 1968 blev ansat som produktionsleder. Han førte produktionen up-to-date med nyeste teknologi inden for området. Da Claude Peureux døde i 1992, overtog Pierre Baud formandsposten, og i 2002 overtog Pierre Bauds søn formandsposten. Endnu en visionær mand sidder nu ved roret for Distilleries Peureux.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.