Beskrivelse
Massenez, Dieffenbach-au-Val
Alsace, som er ét af Frankrigs mest kendte distrikter, skylder en del af sin berømmelse til traditioner og kvalitet. Intet bliver “forklejnet” når man siger, at Jean-Baptiste Massenez med sin grundlæggelse af firmaet Massenez i 1870, fulgte denne linie, og dermed gjorde Alsace endnu mere berømt. I dalen Urbeis fandt han ideelle forhold – her var særdeles frodigt, og de forskellige frugter man skulle bruge til de senere så berømte frugtbrændevine, var alle let tilgængelige i dette område. Gennem 5 generationer har Massenez produceret de genkendelige brændevine. Pga. populariteten har firmaet måtte udvide utallige gange, og i 1950’erne flyttede man firmaet til Bassemberg. I dag kan man opbevare 3.000 tons frisk frugt, før selve omdannelsen begynder.
Eau de Vie Framboise Sauvage produceres på hindbær, og ifølge loven skal der anvendes 8 kg. hindbær til fremstillingen af 1 liter af det endelige produkt. Eau de Vie fremstilles som hovedregel ved destillation af den alkoholholdige saft, som en frugt har frembragt ved gæring. En undtagelse er dog de bærfrugter, bl.a. hindbær, som har et så lavt sukkerindhold, at der ved gæring ikke kan dannes et rimeligt kvantum alkohol, som kan destilleres. Derfor tilsætter man alkohol til de friske bær, for at udtrække smag og aroma. I Frankrig skal denne “tilsætningsalkohol” være fremstillet af anden frugtbrændevin, mens man f.eks. i Tyskland tillader tilsætning af almindelig kartoffelsprit.
Massenez, Eau de Vie Framboise Sauvage (hindbær):
Framboise Sauvage har en særdeles elegant smag og aroma af hindbær. Aromaen aftager en smule med tiden, og derfor er det ikke tilrådeligt, at gemme indholdet alt for længe efter åbningen af flasken.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.