Beskrivelse
DOMAINE PERRACHON MORGON CORCELETTE AOC CRU DU BEAUJOLAIS
Fyldig og intens med silkebløde tanniner. En overdådig vin med stor personlighed.
God til:
Kraftige krydrede retter, vildt, ost – kraftig
FRUGTIG OG FYLDIG
Smuk granatrød i glasset. Forførende duft af modne frugter, som kirsebær, fersken, abrikos og blommer. I munden er vinen fyldig med intens smag af modne bær og frugter og med fede, silkebløde tanniner.
Server vinen til fyldige kødretter, vildt eller ost.
Serveringstemperatur: 16-18°C
Fremstilling
Morgon Corcelette er lavet udelukkende på Gamay-druer fra vinstokke med en gennemsnitsalder på 50 år. Jorden på den vestvendte mark, Corcelette, består af granit og skifer. De hele klaser sorteres og afstilkes delvist ved ankomst til vineriet og presses i en pneumatisk presse. Gæring tager 12 til 15 dage. I løbet af gæringen sker daglig omrøring både ved at kvaset presses ned i mosten, og ved at mosten pumpes over kvaset. Vinen lagres ni måneder på betontanke og på store fade.
Om producenten
Ejendommen La Bottière har været i familien Perrachons besiddelse siden 1877, men de tidligste spor af familien i vinbranchen findes tilbage i 1601.
Familien Perrachon laver vin som deres forgængere, på den traditionelle måde. De ejer i dag flere ejendomme og vinmarker i Bourgogne, og hovedparten af deres virksomhed foregår på Domaine des Mouilles, som de købte i 1989. Denne ejendom ligger i hjertet af Juliénas-regionen og har marker med den bedste beliggenhed og bedste jord. Deres vinmarker ligger i seks forskellige appellationer: Juliénas, Morgon, Moulin-à-Vent, Fleurie, Chenas og Saint-Amour. Familien Perrachon arbejder på at omstrukturere virksomheden, og indenfor den næste årrække vil de være i stand til at stoppe al brug af kemiske produkter.
Klimaet i Bourgogne er kontinentalt med vintre, som kan blive ekstremt kolde med sen frost og somre, hvor temperaturen kan blive ekstremt høj.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.