Beskrivelse
CHURCHILL’S CRUSTED PORT
Crusted Port er god i sin ungdom men vil have gavn af flere års lagring, hvor flasken bør gemmes liggende.
God til:
Dessert, ost – mild
KOMPLEKS OG BLØD
Mørk kirsebærfarvet i glasset. I næsen fornemmes en kompleks duft af brombær med en mineralsk undertone. Frisk og velbalanceret i smagen med god fasthed og en tanninholdig eftersmag. Crusted Port er klar til at nyde nu og vil udvikles yderligere i løbet af minimum de næste 10 år, hvor den vil udvikle den samme kompleksitet som en Vintage Port. Opbevares liggende og behandles med nænsomhed for ikke at forstyrre ”the crust” (bundfaldet).
Dekanter før servering.
Serveringstemperatur: 12-14°C
Fremstilling
Churchill’s Crusted Port er vintage port på et tidligere stadie. Den er et blend af vintage-portvine fra to på hinanden følgende år og har lagret seks måneder på egetræsfade for at gøre bundfældningen nemmere, inden den tappes ufiltreret på flasker. Herefter lagrer den mindst tre år i Churchill’s kælder, inden den frigives til salg. Churchill’s lader deres Crusted Port lagre længere på flaske for at blødgøre tanninerne og give mere elegant kompleksitet til denne tidløse portvinstype. Årstallet på flasken er det år, portvinen er tappet.
Om producenten
Churchill´s er et familiedrevet firma, som ligger i Vila Nova da Gaia og i Douro-dalen. De blev skabt af passion og mod, et usædvanligt barn af gamle traditioner og ungdommelig vision. Churchill´s tror på, at det er muligt at ære fortiden uden at leve i den.
Johnny Graham grundlagde Churchill´s som 29-årig i 1981 med ønsket om at give den traditionelle portvinsverden en mere personlig, tør stil med et frisk pust.
Churchill´s tror på det simple og naturlige. Deres vine er elegante med en naturlig syre og friskhed og laves udelukkende med klasse A-druer. De laver portvin og vin til børnebørnene, ikke til deres egen generation, og de går dedikeret op i at bevare planeten, så børnebørnene en dag kan gøre det samme. Churchill´s tænker i årtier, ikke kun på den næste høst, deres vine er lavet til at lagres.
Bæredygtighed står højt på Churchill´s dagsorden i alle aspekter af virksomhedens drift. De er med i ”Integrated Production Protocol”, som er en international certificering af bæredygtigt landbrug. I alle processer tænkes der i at have et minimalt spild og i at bruge genbrugsmaterialer.
Alle druerne til Churchill’s portvine høstes manuelt, sorteres to gange og trædes med fødderne i gamle tanke til samme formål på Quinta da Gricha. At træde druerne med fødderne giver en nænsom og grundig presning af druerne og skindet uden at ødelægge kernerne, og derved udtrækkes så meget farve og tanniner som muligt mens den friske naturlige druesmag og -duft bevares bedst muligt.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.