Beskrivelse
BROTTE VIRIDI CÔTES DU RHÔNE ØKOLOGISK
På latin betyder “viridi” grøn (med reference til græs). Navnet er en hyldest til de økologiske druer og denne cuvee, der er frugtig og silkeblød.
God til:
Oksekød, kylling og kalkun, ost – kraftig
FRUGTIG, RUND OG VEDVARENDE
Forførende rubinrød i glasset. En indtagende duft af røde bær, som hindbær, lakrids og et hint af nyslået græs. Smagen er rund og frugtig med en lækker friskhed. Noter af jorbærmarmelade og skovbund, typisk for Grenache, harmonisk balanceret med naturlige egenskaber (blomster og nyslået græs). Eftersmagen er lang og frisk.
Server f.eks. vinen til oksekødsfilet, fjerkræ med champignonsauce eller gedeost.
Serveringstemperatur: 16-18°C
Fremstilling
Viridi er lavet på økologisk dyrkede druer, som er høstet fra marker, der nyder godt af middelhavsklimaet, som tempereres af Mistralvinden. Jordbunden giver struktur til vinen. Druerne dyrkes med respekt for miljøet, der bruges kun naturlig gødning og et minimum af kunstige produkter i druedyrkningen, som økologireglerne foreskriver. Der bruges ingen kemisk fremstillede produkter.
Om producenten
I 1931 slog Laurent Charles Brotte sig ned i det prestigefyldte vinområde Châteauneuf-du-Pape i Rhône-området. Her kastede den unge Charles sig over vindyrkning og anlagde et tapperi i den lille by og således blev kimen til Maison Brotte lagt.
Laurent Charles Brotte viede sit liv til at forsyne vinelskere over hele verden med kvalitetsvine, der afspejler områdets stil og karakteristika. I 1952 fik han ideen til brandet ”La Fiole du Pape”, som for alvor slog Châteauneuf-du-Pape fast i folks bevidsthed, og i dag eksporteres ”La Fiole du Pape” til 90 lande i hele verden. Maison Brotte er i dag et dynamisk vinfirma med over 60 ha og 4 ejendomme: Domaine Barville, Château de Bord, Domaine Grosset og Domaine de l’Aube men også eget tapperi. I 1972 anlagde familien desuden et museum, hvor de besøgende kan kigge nærmere på Rhône dalens historie.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.