Beskrivelse
AALBORG JUBILÆUMS AKVAVIT
Aalborg Jubilæums Akvavit blev lanceret i 1946 i anledning af Aalborg Taffel Akvavits 100 år og var samtidig en hyldest til Isidor Henius, som var en meget vigtig person i den danske akvavitproduktion.
SMAGSNOTER
Koriander
ALKOHOL OG INDHOLD
40 % / 70 cl
HISTORIEN
Aalborg Jubilæums Akvavit kom på markedet i 1946 som en festlig markering af 100 året for lanceringen af Aalborg Taffel Akvavit. Deraf navnet.
OPLEVELSEN
Den er en gylden luksus akvavit fremstillet på destillat af dild og korianderfrø og afrundet med ekstrakt af amerikansk hvideg. Modsat de fleste andre akvavitter er den helt uden kommenfrø. Det giver den en elegant, balanceret smag med dild og koriander som de bærende kræfter, men med fine bidrag fra stjerneanis, citrus og karamel i de lidt mindre roller.
MADEN DEN PASSER TIL
Aalborg Jubilæums Akvavit passer til fisk og svinekød og går fint til retter med karry og mad fra det asiatiske køkken. Og ikke mindst er den som skabt til et stykke med karrysild.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.