Beskrivelse
Les Sorbets – hvorfra Lupé-Cholet henter Pinot Noir-druerne til denne vin – ligger i en højde af ca. 250 m.o.h., meget tæt ved selve landsbyen Morey, umiddelbart sydøst for rækken af Grand Crus-markerne. Navnet kommer af det franske sorbier (røn), da marken oprindeligt var dækket af denne træsort, som i lighed med vinstokken trives perfekt i den meget stenholdige jordbund, man netop finder her, ved foden af skråningen. Druerne transporteres til kælderen i Nuits-St-Georges i små kasser à 25 kg. for at undgå masning og oxydering. Den lange gæring foregår i klassiske, åbne gæringskar af træ med temperaturregulering og daglige omrøringer. Den første fase foregår ved ca. 10-14°C, hvor Pinot Noirs klassiske frugtkarakter bedst ekstraheres, og derefter ved 20-30°C for at fremme strukturen og fylden i vinen. Efter en malolaktisk gæring modnes vinen i 14-16 mdr. på 228 l. fade (30-35% nye) af egetræ fra Allier, Nevers og Vosges – en sammensætning som tilfører yderligere kompleksitet.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.