Beskrivelse
AZIENDA AGRICOLA MARIO GIRIBALDI BAROLO DOCG RAVERA RISERVA ØKOLOGISK
Ekstraordinært blød Barolo, perfekt som meditationsvin eller til f.eks. rødt kød.
God til:
Vildt, oksekød, kraftige krydrede retter
SILKEBLØD, FRUGTIG OG KOMPLEKS
Vinen er indbydende med sin rubinrøde farve og murstensrøde reflekser. Duften er sødlig med kirsebær konserveret i alkohol og bærmarmelade med et hint af peber, kompleks. Behageligt varm i munden med vanilje, ekstraordinært blød og konstant udvikling med søde og komplekse tanniner. Krydderierne vender tilbage i munden i smuk forening med frugten.
Nyd vinen som meditationsvin eller til rødt kød, vildt eller gryderetter. Efter nogle år er vinen også et udmærket match til mørk chokolade eller desserter med chokolade.
Serveringstemperatur: 16-18°C
Fremstilling
Ravera er en vinmark beliggende i Novello i en højde af 360 meter over havets overflade. Jordbunden er kalkholdig, med mergel og har en tendens til at blive leret men med god dræning. Vinmarken er sydvendt, og her vokser kun Nebbiolo af forskellig italiensk oprindelse. Vinstokkene står med en tæthed på 4700 planter pr. hektar. Vinificeringen er traditionel, hvor mosten pumpes over kvaset flere gange om dagen over en periode på 25 dage for at undgå udtørring. Dette sker ved en temperatur på 30?C. Vinen separeres fra kvaset og lagrer på tanke af rustfrit stål i to måneder, hvorefter den lagrer på egetræsfade i 60 måneder. Derefter opbevares flaskerne i Giribaldis kælder, hvor temperaturen konstant er på 16?C.
Om producenten
Vingården Giribaldi blev grundlagt i begyndelsen af det 20. århundrede. Dengang var det hårde tider, og landbrug var ikke kun en indkomstkilde men også en levestil for dem, der elskede landet, selvom det fik dem til at lide nok så meget. Det var normalt for dem at ofre meget for det land, hvor de var vokset op. I dag tænker Giribaldi stadig på traditionerne og kærligheden til noget så livligt som vin, og de fortsætter blot deres fars og bedstefars arbejde med samme passion og hengivenhed. De ser sig som en familie, ikke blot fordi de repræsenterer tredje generation i en vinfamilie, men fordi de er en stor familie udgjort af 10 mennesker, som hver dag stolt arbejder sammen og deler samme passion. Det hele starter med vinmarken, jordbunden og vinstokkene. Spørgsmålet om hvorvidt vinens kvalitet afhænger af arbejdet i vinmarken eller i vinkælderen stilles ofte, men det kan ikke siges, at det ene er vigtigere end det andet. Det starter uden tvivl i vinmarken, hvor der skal vælges den rette vinstok til jordbunden og mikroklimaet, og så er flere års erfaring selvfølgelig bedre end en bog. Der er stor forskel på vinmarker, og mange faktorer spiller ind. Hver vinmark har sit eget liv og skal behandles forskelligt. Meget afhænger af druernes kvalitet når høsten nås, og klimaet fastsætter spillereglerne fra forår til efterår, så arbejdet med druerne må tilpasses herefter. Arbejdet i kælderen er traditionelt med stort fokus på den nedarvede erfaring men samtidig anvendes moderne teknologi, så druernes høje kvalitet bevares i vinen.
Giribaldi er økologisk certificeret og har været det siden 2004 efter tre års omlægning til økologisk drift. De kan dermed bryste sig af at være en af de første økologiske vinavlere i Italien.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.