Beskrivelse
Traditionelt tørrer whiskyproducenter deres maltede byg med tørv. Dette resulterer i en kraftig røgsmagende whisky. Vi har masser af tørv i vores del af Danmark og vi elsker hvad den gør ved vores whisky – men Vestjylland er også dækket af hede. Det er vel egentlig vores sande terroir. Vi ønskede at udtrykke det i vores whisky og derfor udviklede vi verdens første single malt tørret udelukkende ved brug af lyng som brændsel.
Whiskyen er lagret i gennemsnit 5-6 år på:
– 1st Fill Makers Mark Bourbon fade
– 1st Fill Oloroso Sherry fade
– Virgin American Oak – Heavy Char fade.
Stauning Heather er en single malt der vil tiltale ikke kun fans af tørverøgede single malts. Røgen er mild, delikat og sød – ikke overvældende.
Alt er produceret på destilleriet ved brug af udelukkende de bedste råvarer og produktionsmetoder:
– Gulvmaltet lokal byg
– Lokalt høstet lyng
– Lokalt vand
– Kedler/stills over åben ild
– Dobbelt pot still destilleret
– Lagret og tappet på destilleriet
Whiskyen er lagret i gennemsnit 5-6 år på 1st Fill Makers Mark Bourbon fade, 1st Fill Oloroso Sherry fade og Virgin American Oak – Heavy Char fade.
– Ufilteret og ikke-koldfilteret.
– Der kan forekomme bundfald.
SMAGSNOTER
Duft: Mild røg, tobak læder, bivoks, bål, kork, honning, maltbyg, brun farin og chokolade.
Smag: Røg, chokolade, maltbyg, nougat, lakrids, røget kød, blyant.
Eftersmag: Komplex mild røg, vanilie og karamel.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.