Kilkerran 8YO Single Cask Port Cask

kr.799,00

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 47-20203 Kategorier: , , ,
Loading...

Beskrivelse

Kilkerran 8 års Port Cask 57.9% (2022)
Kilkerran 8 års Port Cask er modnet på 100% Port Cask Fade og blev aftappet ved Cask Strength på 57.9%

Duft: En delikat introduktion til denne dram med en jordagtighed, der fremgår af offset, åbner op for noter af røde ribs og parmaskinke.
Smag: En rigdom udvikles på ganen med frugtnoter, der minder om mørk frugt-gateau og kirsebær, sammen med antydninger af chokolade.
Eftersmag: Jordigheden fra næsen føres igennem til afslutningen sammen med en pebret note for at runde denne malt af.

Om Destilleriet
Campbeltown var engang Skotlands whiskyhovedstad med mere end 30 legale destillerier hen mod slutningen af 1800-tallet. Men ligesom mange andre destillerier måtte Glengyle overgive sig på grund af de katastrofale økonomiske forhold i kølvandet på 1. verdenskrig. Spiritusforbuddet i USA bidrog til en forværring af krisen, og i 1934 var der kun to destillerier tilbage i Campbeltown – Glen Scotia og Springbank.

Siden nedlukningen i 1925 har der i to omgange været gjort forsøg på at genstarte Glengyle. I 1941 og igen i 1957, men uden held.

I 2000 lykkedes det Hedley Wright, der også ejer Springbank, at købe bygningerne med det formål at reetablere destilleriet. Det tog fire år at finde det nødvendige udstyr og at få bygningerne renoveret. En del af destilleriets udstyr er nyt, mens en del er anskaffet fra dels Craigellachie og dels det lukkede højlandsdestilleri Ben Wyvis, der opererede i perioden fra 1965-77 på grain-destilleriet Invergordon.

Destilleriet fik sit oprindelige navn Glengyle, men desværre er det på nuværende tidspunkt ikke muligt at tappe whiskyen under destilleriets navn. Der eksisterer allerede en blend med samme navn, hvorfor navnet Kilkerran blev valgt som navn for whiskyen fra Glengyle.

Produktionen startede op i marts måned 2004, hvor den første sprit løb fra kedlerne, efter færdiggørelsen af destilleriets renovering. I de første fire år producerede destilleriet 50.000 liter årligt. Efterfølgende er produktionen reduceret til omkring 20.000 liter årligt. Whiskyen produceres helt traditionelt. Byggen gulvmaltes på Springbank. Spiringen stoppes ved tørring med tørv i 6 timer og efterfølgende yderligere 30 timer med varm luft. Det giver et fenolindhold på 15ppm i den maltede byg. Destilleringsprocessen er dobbelt destillering, og den færdige “new make” påfyldes fadene ved 68%. Fadene lagres i Campbeltown hos søsterdestilleriet Springbank.

Yderligere information

Vægt 1,5 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Kilkerran 8YO Single Cask Port Cask”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Betaling

Kredit Kort: Visa, VISA-Dankort, MasterCard, Maestro, Dankort, Visa Electron, JCB.

Retur politik

Du har 14 dages fortrydelsesret hos os. Så længe varen er i samme stand som ved modtagelse.

Relaterede Produkter