Beskrivelse
FYLDIG, BALANCERET OG ELEGANT
Indbydende hørgul farve i glasset. En liflig duft af citrusfrugter, tropiske frugter, eg og hvide frugter strømmer op af glasset. De samme nuancer går igen i smagen og gør vinen utrolig forførende og elegant.
Server vinen til alt godt fra havet, kalvekød, fjerkræ eller lagret ost. Bør ikke serveres for kold.
Serveringstemperatur: 11-14°C
Fremstilling
Pouilly-Fuissé er lavet udelukkende på Chardonnay-druer, som er høstet manuelt fra vinstokke med en gennemsnitsalder på 45 år. Jorden består af kalksten og ler fra juratiden. De hele klaser sorteres ved ankomst til vineriet og presses i en pneumatisk presse. Efter 24 timers udblødning gærer vinen ved lav temperatur på mellem 15?C og 18?C. 50% af vinen gærer og lagres i rustfrie ståltanke og 50% gæres og lagres i 500L gamle egetræsfade.
Om producenten
Ejendommen La Bottière har været i familien Perrachons besiddelse siden 1877, men de tidligste spor af familien i vinbranchen findes tilbage i 1601.
Familien Perrachon laver vin som deres forgængere, på den traditionelle måde. De ejer i dag flere ejendomme og vinmarker i Bourgogne, og hovedparten af deres virksomhed foregår på Domaine des Mouilles, som de købte i 1989. Denne ejendom ligger i hjertet af Juliénas-regionen og har marker med den bedste beliggenhed og bedste jord. Deres vinmarker ligger i seks forskellige appellationer: Juliénas, Morgon, Moulin-à-Vent, Fleurie, Chenas og Saint-Amour. Familien Perrachon arbejder på at omstrukturere virksomheden, og indenfor den næste årrække vil de være i stand til at stoppe al brug af kemiske produkter.
Klimaet i Bourgogne er kontinentalt med vintre, som kan blive ekstremt kolde med sen frost og somre, hvor temperaturen kan blive ekstremt høj.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.