Beskrivelse
MOILLARD-GRIVOT MONTAGNY 1ER CRU AOP LES BOUCHOTS
God til:
Aperitif, kylling og kalkun, skaldyr, fisk – mager, ost – mild
KOMPLEKS, UDTRYKSFULD OG AROMATISK
Lys, gyldengul farve med grønlige strejf. En kompleks og udtryksfuld duft af hvide blomster understreges af noter af lime. Smagen er bred, velbalanceret og med aromatiske noter af citrusfrugt og kaprifolium. Mineralsk og vedvarende eftersmag.
Vinens friskhed og finesse gør den perfekt som aperitif, men den er også lækker at nyde til lyst kød, skaldyr, fisk eller f.eks. gedeost og andre milde oste.
Serveringstemperatur: 8-10°C
Fremstilling
I den sydlige ende af Côte Chalonnaise deler fire byer (Buxy, Montagny-lès-Buxy, Jully-lès-Buxy and St. Vallerin) appellationen Montagny, hvor der kun laves hvidvin. Vinifikationen er traditionel. Druerne presses straks efter ankomst til vineriet i en pneumatisk presse. Alkoholisk gæring i egetræsfade og derefter lagring i 12 måneder på egetræsfade.
Om producenten
Moillard-Grivot arbejder med pålidelige vinavlere, som har været deres partnere i flere generationer, hvilket gør det muligt for Moillard-Grivot at lave nogle af de fineste vine i Côte de Nuits. De er altid på udkig efter den bedste kvalitet, og de forstår at behandle druerne på bedste vis med brugen af traditionel viden kombineret med effektiv teknologi. Vinificering og lagring sker med største omhu og bevågenhed, hvorved Moillard-Grivot skaber vine, som udtrykker hvert terroirs karakteristika. Moillard-Grivot er udstyret med små temperaturregulerede tanke af rustfrit stål, særligt egnet til produktionen af elegante vine fra Côte de Nuits, og lagring sker på egetræsfade og med den største respekt for traditionerne i Bourgogne.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.