2015 Louis Roederer Cristal

kr.2.695,00

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 5700000010843 Kategorier: ,
Loading...

Beskrivelse

2015 var på flere måder en fremragende årgang i Champagne: Dels blev området optaget på UNESCO’s berømte Verdensarvsliste, dels oplevede man de rette vejrbetingelser med hensyn til varme og regn, som gav vinene en perfekt balance mellem koncentration og friskhed. En mild og fugtig vinter gav gode vandreserver, og et tørt og varmt forår gav gode vækst- og blomstringsforhold. Sommeren var en af de varmeste og tørreste nogensinde, men heldigvis bragte slutningen af august rimelige regnmængder, som tilførte druerne syre, friskhed og bid. Opgaven for Louis Roederers team var derefter at få alle detaljerne frem i denne fantastiske årgang.

Cristal 2015 er lavet på Pinot Noir (60%) og Chardonnay (40%) fra Louis Roederers bedste biodynamiske (Demeter) Grands Cru marker i Verzenay, Verzy, Beaumont-sur-Vesle, Ay, Avize, Mesnil-sur-Oger og Cramant, ligeligt fordelt mellem Montagne de Reims, Vallée de la Marne og Côte des Blancs. For 2015 er ca. 25% af vinen gæret på træfade – og uden efterfølgende malolaktisk gæring. Vinen er derefter champagniseret på flaske (2. gæringen) i 6 år og tilsat 7 g. doseringslikør pr. liter. Efter degorgeringen er vinen gemt yderligere 8 måneder hos Roederer inden frigivelse.

Cristal fra Champagne Louis Roederer er især berømt for sin raffinerede, delikate og komplekse stil, og 2015 er et perfekt udtryk for denne harmoni. Den ekstremt lange 2. gæring på flaske har som sædvanligt givet fine, vedvarende, små bobler. I duften finder man lækre frugtnuancer af saftige små røde bær fra Pinot Noir, og toner af hvide ferskner, mirabeller, citrusfrugter, grillede hasselnødder og mandler. Som altid for Cristal er smagen både sprød og afrundet, med en fantastisk nerve og præcision. 2015 har en utrolig lækker, frisk og mineralsk karakter. Vinen har et kæmpe gemmepotentiale. Prøv den til kaviar, fisk, hummer eller bare for sig selv. Til de store øjeblikke.

Yderligere information

Vægt 3 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “2015 Louis Roederer Cristal”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Betaling

Kredit Kort: Visa, VISA-Dankort, MasterCard, Maestro, Dankort, Visa Electron, JCB.

Retur politik

Du har 14 dages fortrydelsesret hos os. Så længe varen er i samme stand som ved modtagelse.

Relaterede Produkter